header banner
Default

Je krijgt het meeste geld bij kleine banken, aangezien de spaarrente fors is verhoogd


Financieel10 okt '23 09:21

Nog altijd blijven de grootbanken van Nederland achter met het aanbieden van spaarrentes die vergelijkbaar zijn met de hoge rente van de Europese Centrale Bank (ECB). Waar de ECB de rente nu op 4 procent heeft gezet, staan die van de grootbanken vaak nog ver onder de 2 procent. Toch bieden kleinere banken al wel hogere spaarrentes aan. BNR geeft jou een overzicht van de banken waar je op dit moment de hoogste spaarrente kunt krijgen.

BNR geeft jou een overzicht van de banken waar je op dit moment de hoogste spaarrente kan krijgen.
BNR geeft jou een overzicht van de banken waar je op dit moment de hoogste spaarrente kan krijgen. (Unsplash/Car girl)

9. Inbank

VIDEO: Sparen over de grens? Hier moet je op letten • Z zoekt uit
RTL Z

Inbank opent de lijst met een rente van 2,75 procent, wat 0,10 procent hoger is dan de afgelopen maand. Deze van origine Estse bank biedt die rente aan bij een maximale inleg van 100.000 euro. De rente wordt ieder kwartaal uitgekeerd.

Lees ook | Banken waarschuwen voor extra lastenverzwaring


8. Renault Bank

VIDEO: België zet banken onder druk om spaarrente te verhogen | Op1
Op1

Bij Renault Bank zag er ook heil in om de rente iets te verhogen. Waar de bank, gelieerd aan het Franse automerk, afgelopen maand nog een rente van 2,65 procent aanbood, is de spaarrente nu verhoogd naar 2,75 procent. Ook hier geldt de rente voor een maximaal spaarbedrag van 100.000 euro en wordt je rendement ieder kwartaal gestort.


7. Yapi Kredi

VIDEO: Spaarrente stijgt: dit moet je doen met je spaargeld
De Telegraaf

Een vrij onbekende naam is Yapi Kredi, maar de bank biedt wel een relatief hoge spaarrente aan. Als je je geld bij de van origine Turkse bank stort, dan ontvang je daar ieder kwartaal een rente voor van 2,75 procent. Hier geldt echter geen maximale inleg. Dus waar anderen de rente beperken tot een bedrag van 100.000 euro spaargeld, mag je hier meer geld storten voor hetzelfde rentetarief. Ieder kwartaal wordt je geld vervolgens uitgekeerd.

Lees ook | In Duitsland levert je spaargeld tot wel drie keer meer op


6. CKV

VIDEO: Massaal aan de Europese Spaarrekening met Hoge Rente?
LangzaamRijker

Hoewel het een Belgische bank betreft, doet CKV bij veel mensen geen belletje rinkelen. Dat maakt ook niet zo veel uit als je kijkt naar de hoge spaarrente die de bank aanbiedt. Voor een rente van 2,80 procent kun je hier minimaal 1000 euro en maximaal 100.000 euro spaargeld kwijt. Voordelig is dat je iedere maand je rente ontvangt. Daardoor hoef je dus niet lang te wachten. CKV heeft in rap tempo de spaarrente verhoogd, misschien wel door de Belgische staatsbon.


5. Bigbank

VIDEO: How Does Savings Account Interest Work?
Discover

Ook Bigbank heeft de rente verder opgeschroefd. Afgelopen maand bood de bank een rente aan van 2,70 procent op een spaarrekening waar maximaal 100.000 euro op staat. Inmiddels is de rente verhoogd naar 2,80 procent. Waar je bij andere banken je rente maandelijks of ieder kwartaal ontvangt, moet je hier langer wachten. Deze Estse reus keert de rente namelijk maar eenmaal per jaar uit.

Lees ook | Rabobank komt met nieuwe spaarmethode


4. Klarna

VIDEO: Spaarrente verwachting - Wat gaan de spaarrentes doen? | Geld.nl
Geld.nl

Je bent misschien al bekend met Klarna, het bedrijf waar je aankopen kan doen en pas op een later tijdstip hoeft te betalen, wat als schuldverrijking wordt gezien. Maar om die uitgestelde betalingen te faciliteren, is er ook een inkomstenstroom nodig. Klarna maakt gebruik van het spaargeld dat klanten bij hen kunnen onderbrengen om dit te bewerkstelligen. Daarvoor biedt het bedrijf wel een relatief hoge rente aan van 3,00 procent. Die rente ontvang je ook nog eens ieder kwartaal op je spaarrekening. Wel is je maximale inleg 85.000 euro. Dat komt door het Zweedse garantiestelsel waar Klarna onder valt.


3. Openbank

VIDEO: Hoeveel geld heb je nodig om rustig te kunnen leven? • Z zoekt uit
RTL Z

Waar vorige maand Openbank op een gedeelde eerste plek stond, is de bank nu een plekje gedaald. Onveranderd staat de rente op 3 procent, bij deze Spaanse bank. Wel kleeft er een 'maar' aan deze hoge rente. Je krijgt de rente tot een spaarbedrag van 300.000 euro, maar alleen voor zes maanden. Daarna wordt je spaarrekening omgezet naar een rekening waar je een rente van nog maar 2,75 procent ontvangt. Wel moet je dan aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je maandelijks 600 euro bij laten schrijven op je spaarrekening, of elke twee maanden minimaal 3 automatische incasso's van de betaalrekening laten afschrijven. De rente wordt echter wel iedere maand uitgekeerd.

Lees ook | Nederlands ECB-directielid Elderson: Rente mogelijk verder omhoog


2. Nordax Bank

VIDEO: Check Your Savings Account Interest Rate
Wise Money Show

Slim weet Nordax Bank zijn rente zo te positioneren dat de bank op de tweede plek staat van banken met een hoge spaarrente. Dankzij een rente van 3,01 procent is deze net iets hoger dan bij Openbank en Klarna. Hier geldt echter geen minimale of maximale inleg om de rente te kunnen ontvangen. Wel wordt de rente maar eenmaal per jaar uitgekeerd.


1. Banca Progetto

VIDEO: The HIGHEST Interest Rate Savings Account
BeatTheBush

De bank waar je in Nederland de hoogste spaarrente kunt ontvangen is de Italiaanse Banca Progetto. Hier ontvang je maandelijks een rente van maar liefst 3,25 procent. Maar ook hier zitten wat haken en ogen aan de rente die je ontvangt. Ten eerste ontvang je de rente maar eenmaal per jaar. Ten tweede moet je in één keer het gewenste spaarbedrag storten. Dat moet minimaal een bedrag van 10.000 euro zijn en maximaal 100.000 euro. Tussentijds kun je geen geld bijschrijven of opnemen. Als je toch geld nodig hebt, dan moet je in één keer het volledige bedrag opnemen. Wel is het mogelijk om meerdere spaarrekeningen te openen, dus mocht je aan het minimale spaarbedrag van 10.000 euro niet genoeg hebben, dan kun je gerust nog een rekening openen bij Banca Progetto.


Deel dit artikel

VIDEO: MAAR DRIE EU banken zijn VEILIG om te sparen via Raisin (opletten dus).
Thijs Verlangen

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Hoe werkt sparen op Raisin? En wil jij ook €50 gratis? Meer spaarrente dan bij de grootbanken!
Robert Bijl

Sources


Article information

Author: Bryan Ortiz

Last Updated: 1703911803

Views: 34333

Rating: 3.8 / 5 (46 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Bryan Ortiz

Birthday: 1986-07-03

Address: 5673 Washington Valleys Suite 678, Michaelview, ME 49667

Phone: +4035540251947382

Job: Firefighter

Hobby: Bird Watching, Snowboarding, Bird Watching, Mountain Climbing, Sewing, Raspberry Pi, Robotics

Introduction: My name is Bryan Ortiz, I am a Gifted, striking, enterprising, variegated, capable, brilliant, treasured person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.