header banner
Default

Kripto paranın yasa dışı olup olmadığını soranlara Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yanıt verdi


Table of Contents

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş A Haber''de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

    Erbaş sigara hakkında sorulan soruya, "Sigara haramdır. İlk defa söylemedim alkol ve uyuşturucu neyse sigara da aynı" şeklinde yanıt verdi.

    ''ALKOL VE UYUŞTURUCU NEYSE SİGARA DA ODUR''

    "Dünyada bir yılda 8 milyon 200 bin insan sigaradan ölüyor" diyen Erbaş, "Pis olan şeyler haram kılınmıştır. Sigaranın temiz olduğunu düşünen var mı? Sigara içen hem israf ediyor, hem de hastalanıyor. Alkol ve uyuşturucu neyse sigara da odur" dedi.

    ''METAVERSE''NİN İBADETİN YERİNİ ALMASI MÜMKÜN DEĞİL''

    "Dünyanın Medine Sözleşmesi anlayışına ihtiyacı var. Ancak İslamofobi kavramı bütün Müslümanları rencide ediyor" diyen Erbaş, "Kabe''yi ziyaret metaverse üzerinden de gerçekleştirilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

    "Haccın şartlarını yerine getirilmesi lazım. Metaverse''nin ibadetin yerini alması mümkün değil. Sanal hac ve ibadet olmaz. Biz iki senedir hacca gidemedik. 2022''de hac olur mu bilemiyoruz, iletişim halindeyiz. Şu an itibariyle belirli ülkelerden umre kabul ediyorlar."

    ''ŞU AN İTİBARİYLE KRİPTO PARALAR İÇİN CAİZDİR DEĞİLDİR DİYEMİYORUZ''

    Erbaş, "Kripto para caiz mi?" sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:

    Şu an itibariyle güvenilir olmadığı için kriptp paranın kullanımının caizi olmadığını düşünüyor. Şu an itibariyle netşemediği için. Şu an itibariyle insanların birbirlerine çok rahat ve güvenli bir şekilde kripto parayı kullanma ortamı oluşmaması nedeniye ve herhangi bir sitismara sebep olabileceği, insanın insana zarar verme ihtimalinin henüz ortadan kalkmaması sebebiyle şu an caizdir denilemiyor. Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz. Bunu biz bir uzman yardımcısı arkadaşımıza tez konusu olarak verdik. Bir hocamız tez olarak bunu hazırlıyor. Ama şu an itibariyle kripto paralar için caizdir değildir diyemiyoruz.

    Sources


    Article information

    Author: Sharon Simpson

    Last Updated: 1703096761

    Views: 36790

    Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

    Reviews: 84% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Sharon Simpson

    Birthday: 2003-03-01

    Address: 8636 Horn Centers, East Joshua, SC 48573

    Phone: +4648485544401791

    Job: Pilot

    Hobby: Drone Flying, Mountain Climbing, Aquarium Keeping, Meditation, Fencing, Card Games, Juggling

    Introduction: My name is Sharon Simpson, I am a capable, venturesome, treasured, fearless, dedicated, multicolored, daring person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.